Mosaiikin maailmassa jo 20 vuotta!

Mosaiikin maailmassa jo 20 vuotta!

Tervetuloa mosaiikin maailmaan!

Ilo syntyy pienistä paloista - mosaiikkiblogia ylläpitää MosaiikkiMyymälän väki. Kirjoitamme tätä blogia, jotta löydät ideoita, vinkkejä ja ohjeita mosaiikin tekemiseen. Kerromme täällä myös ajankohtaisista asioista, uutuustuotteista sekä kaikesta muusta mielenkiintoisesta. Ensimmäisessä postauksessa kerromme kuinka MosaiikkiMyymälä-yritys sai alkunsa.

Mosaiikki on monipuolinen harrastus, joka vie mukanaan! Meille siitä kehittyi vähitellen ammatti ja elämätapa. Mosaiikkiharrastus ei katso aiempaa käsityötaitoa tai lompakon kokoa. Voit aloittaa harrastuksen esim. pienistä, helpoista tasotöistä kuten pannunalusista tai kätevistä DIY-paketeista. Aiheita ja mosaiikkipohjia on loputtomiin: korut, muotokuvat, lyhdyt, ruukut, penkit, seinäpinnat... Mosaiikin monipuolisuus viehättää, voit päällystää melkein mitä vain mosaiikilla! Voit yhdistellä erilaisia materiaaleja sekä hyödyntää kierrätysmateriaaleja töissäsi, esim. särkyneet peilit ja astiat. 


Mosaiikkitarinamme

Olemme aina olleet käsillä tekeviä ihmisiä, Jukka on ollut puutöiden ja nikkaroinnin ystävä sekä Sirpa on ommellut, neulonut ja tehnyt tilkkutöitä. Tilkkutöiden värikkäästä ja palasista koostuvasta maailmasta olikin luontevaa siirtyä mosaiikin pariin. Intohimomme mosaiikkiin sai alkunsa 2000-luvun alussa vierailtuamme ensimmäisen kerran Barcelonassa, jossa tutustuimme Antoni Gaudín mosaiikkia sisältävään, upeaan arkkitehtuuriin mm. Park Güellissa (1. kuva). Gaudín töistä inspiroituneina teimme ensimmäiset mosaiikkityöt puutarhaamme ja kotimme sisätiloihin. Pikku hiljaa kotimme muuttui omaksi mosaiikkimaailmaksemme (2. kuva). Halusimme oppia lisää, ahmimme tietoa kirjoista ja haimme innostusta myös mm. Ravennasta. Syksyllä 2007 osallistuimme Roomassa bysanttilaisen ja roomalaisen mosaiikin kurssille.

MosaiikkiMyymälän tarina.

Halusimme jakaa mosaiikin tekemisen iloa myös muille. Tästä lähtökohdasta syntyi yritys MosaiikkiMiljöö vuonna 2007. Ensin yritys toimi Mikkelissä pienessä myymälässä Jääkärinkadulla. Pikku hiljaa paikallisten ja muiden suomalaisten kiinnostus mosaiikkia kohtaan kasvoi ja siirryimme isompiin tiloihin Mikkelin keskustaan. Mosaiikki oli monille vielä tuntematon käsityömuoto, jotkut taas olivat valmistaneet pannunalusia kansakoulussa 60-luvulla. Kesällä 2009 ja 2010 pidimme mosaiikkinäyttelyt Mikkelin Pursialassa Wanhassa Muuntamossa (3. kuva) ja totesimme iloksemme, että harrastajia löytyy ympäri Suomen.

Samaan aikaan verkkokauppa-ala teki tuloaan Suomeen ja mietimme, että sen avulla voisimme palvella kätevästi harrastajia ympäri Suomen! Niinpä perustimme vuonna 2010 oman MosaiikkiMyymälä-verkkokaupan. Vähitellen verkkokauppa kasvoi valikoimaltaan ja asiakaskunnaltaan, joten päätimme panostaa siihen vieläkin enemmän. Siirryimme keskustan myymälästä suureen varastotilaan ja vaihdoimme yrityksen painopisteeksi verkkokaupan, jonka ohessa meillä on varastomyymälä. Kiersimme suurimpia käsityömessuja ympäri Suomen ja levitimme mosaiikin ilosanomaa. Meidät voit edelleen tavata kasvotusten käsityömessuilla (4. kuva). Sirpa on pitänyt vuosien varrella erilaisia mosaiikkikursseja ja työpajoja opastaen lukuisille harrastajille oikeaoppiset tekniikat mosaiikin tekemiseen.

Nykyinen varastomyymälämme sijaitsee osoitteessa Näverikatu 9, Mikkeli (6. kuva). Varastomyymälämme tarjoaa mahtavan elämyksen mosaiikin maailmaan, pääset näkemään runsaan ja värikkään valikoimamme, sekä noin sata erilaista mallityötä livenä! Tutustu myymälän aukioloaikoihin ja tapahtumakalenteriimme tästä. Tänäkin päivänä MosaiikkiMyymälä on suomalainen perheyritys ja se on kasvanut Pohjoismaiden monipuolisimmaksi mosaiikkitarvikkeiden verkkokaupaksi. Nykyään valikoimaamme kuuluvat myös mm. erilaiset askartelubetonit sekä koru- ja minipuutarhatarvikkeet.

MosaiikkiMyymälä messuilla ja varastomyymälä.

Pystymme tarjoamaan laadukkaat tuotteet edullisin hinnoin, sillä maahantuomme itse suurimman osan tuotteista suoraan valmistajilta, ilman välikäsiä. Pakkaamme valtaosan tuotteistamme itse, joten laadunvalvonta on varmistettu ja näin ollen hinta ja laatu kohtaavat. Nopeat toimitusaikamme lisäävät osaltaan asiakastyytyväisyyttä, koska verkkokaupan tilaukset lähtevät asiakkaillemme suoraan varastoltamme Mikkelistä joka arkipäivä! Yleensä tilaukset ovat perillä 1-2 arkipäivässä. Toimitamme tilauksia Suomen lisäksi myös muihin Pohjoismaihin, sekä muualle Eurooppaan, katso lisätietoa tästä. Tarjoamme jokaiselle jotakin: pienempiä määriä harrastajille ja suurempia eriä kodin sisustajille, sekä kauppiaille jälleenmyyntiin. Tervetuloa mosaiikin maailmaan!

Ilo syntyy pienistä paloista!

MosaiikkiMyymälän Sirpa ja Jukka.
Sirpa ja Jukka Hämäläinen, MosaiikkiMyymälä
Comments

Sign in in order to write a comment