Mosaiikkisydämiä ystävänpäiväksi!

Mosaiikkisydämiä ystävänpäiväksi!

Askartele sydänaiheisia mosaiikkeja ystävänpäiväksi!

Ystävänpäivä 14. helmikuuta lähenee. Nyt on aika toteuttaa sydämelliset mosaiikkityöt! Tässä sydänaiheisia mosaiikki-ideoita askarreltavaksi. Olemme koonneet ystävänpäivä aiheiset tuotteet yhteen tuoteryhmään, näet ne TÄSTÄ.

Mosaiikkisydän

Mosaiikkisydän on helppo ja nopea valmistaa, soveltuu myös aloittelijoille. Kuvan sydämet ovat valmistettu Softglass-lasimosaiikista sekä erilaisista helmistä. Kokonsa puolesta 15 cm sydämeen käyvät parhaiten Minihelmet (sydämet alla), Fantasy Glass-helmet sekä  Lilliput-helmet (kuva yllä). Voit myös yhdistää hienostuneita, upea kuvioisia Millefioreja sydämiin. Liimaksi suosittelemme silikoniliimoja, Coll Kit- tai Olba-liimoja, joissa kaikissa on hyvä alkutartunta (palat eivät valu) sekä ne kestävät pakkasta (jos sydän ripustetaan ulko-oveen talvella).

Mosaiikkisydämeen tarvitset:

Punaisesta sekä pinkistä glitter sydämestä on saatavana kätevät DIY-paketit, jotka sisältää tarpeet yhteen mosaiikkisydämeen! Paketti on myös hauska lahjaidea käsitöitä tekevälle!  Vasemman puoleisissa sydämissä on käytetty Lilliput-helmiä ja sydämet ovat saumaamattomia.

Näin teet sydämen:

1. Jos ripustat sydämen seinälle, kiinnitä sydämeen ripustuslenkki, esim. pellavanarusta ennen palojen liimaamista.

2-3. Levitä liimaa pieni alue kerrallaan styroxpohjaan ja paina mosaiikkipalat sydämeen, jätä paloihin n. 2-4 mm välit saumalaastia varten. Vältä liiman joutumista palojen päälle ja sormiin ja huolehdi tuuletuksesta. Anna työn kuivua hyvin.

4. Käytä saumatessasi aina suojakäsineitä ja hengityssuojainta. Sekoita n. 150g  saumalaastia ja n. 0,5 dl vettä keskenään muusimaiseksi ja anna tekeytyä n. 2-3 minuuttia. Sekoita laasti uudelleen ja levitä se työn pintaan huolellisesti joka kohtaan kumilastalla tai käsin. 

5. Anna saumalaastiin kuivua n. 5 minuuttia ja pyyhi pinta sitten kosteahkolla sienellä tai superlon-palalla pyörivin liikkein. Tämä käsittely tasoittaa ja tiivistää saumat.

6. Puhdista hieman kuivunut mosaiikin pinta lopuksi kuivalla, pehmeällä kankaalla. Laita ylijääneet kuivuneet saumalaastit sekajätteeseen, ei viemäriin. Anna työn kuivua vielä muutama tunti.

Verkkokaupastamme löydät erilaisia styrox-sydämiä, suurin 30 cm. Toteuta eri kokoisia ja värisiä sydämiä ja tee niistä sommitelma seinälle!

Sydän voi olla muunkin värinen kuin punainen! Käytä mielikuvitustasi ja toteuta sisustukseen sopivan värinen sydän, vaikkapa sininen. Ruskeassa sydämessä käytetty 20 mm lasimosaiikkia, joka on pilkottu mosaiikkisaksilla pienemmiksi paloiksi. Sinisessä ja vaaleanpunaisessa sydämessä Softglass ja millefioreja. Sydämet ovat reunustettu lasihelmillä. Vaalea sydän on päällystetty aidolla helmiäisellä

Saat kivan sydäntaulun, kun liimaat styroxsydämen Mdf-pohjaan. Päällystä ensin pohjan reunat ja tausta mosaiikilla. Päällystä sitten sydän. Anna työn kuivua, saumaa seuraavana päivänä. Lopuksi kiinnitä varovasti ruuvit ja ripustuslanka taulun taakse.Pieni mosaiikkisydän, 9 cm


Tee söpö pieni sydän! Tarvikkeet:

Huom! Jos haluat ripustaa sydämen seinälle, kiinnitä sydämeen ripustuslenkki, esim. pellavanarusta ennen palojen liimaamista. Sovella ylläolevaa isomman sydämen ohjetta.

Mosaiikkiruukut sydän-kuviolla
Hyödynnä ja kierrätä! Voit yhdistää mosaiikkitöissä uutta ja vanhaa! Tuunaa vanha kukkaruukku mosaiikkipinnalla uudeksi ja kauniiksi. Hyödynnä kylpyhuoneen ja wc:n ylijäämä laatat sekä käytä särkyneiden astioiden palasia yhdessä uusien mosaiikkipalojen kanssa. Ruusukupit jatkavat elämäänsä ruukun kyljessä.

Sydänpurkki

Päällystä lasinen säilykepurkki mosaiikilla ja saat pienen, kauniin purkin vaikkapa kukille tai kynille. Kuvan purkissa käytetty Soft Glassia ja keraamisia sydämiä. Käytä hyvä-alkutartuntaista liimaa. Kuvan purkki saumatta valkoisella saumauslaastilla. Lopuksi solmi purkkiin nätti rusetti koristenauhasta.

Sydämelliset DIY-paketit

Verkkokaupastamme löydät käteviä tee se itse- paketteja mm. Sydän-pannunalusen sekä Sydänmaljakon. Ne ovat helppoja valmistaa, joten ne soveltuvat hyvin ensimmäisiksi mosaiikkitöiksi. Aloita mosaiikkiharrastus vaivattomasti DIY-paketeilla!Ystävänpäivä aiheiset tuotteet löydät kaupastamme TÄSTÄ

Sydämellisin terveisin

MosaiikkiMyymälän väki

Comments

Sign in in order to write a comment