Mosaiikkikanat, -kukot, -munat ja -puput

Mosaiikkikanat, -kukot, -munat ja -puput

Askartele iloiset ja värikkäät pääsiäiskoristeet!

Pääsiäisaiheiset askartelumateriaalit ja tee-se-itse-pakkaukset löydät tuoteryhmästä Pääsiäisaskartelu. Alla näet inspiraatiokuvia ja ohjeita pääsiäiskoristeisiin. Inspiroidu ja toteuta! Pääsiäisaiheisen opetusvideomme näet alta. 


Meiltä voit tilata monenlaisia DIY-paketteja kuten Mosaiikkikana- ja kukko sekä hauskat
Pääsiäistipu ja -pupu...

Klikkaamalla kuvaa pääset tutustumaan pakettiin!


... sekä erilaisia DIY-pääsiäismunia

Askartele mieleisen väriset Mosaiikkitiput ja -kukot


Tarvitset tipuun:

Kukkoon:

Näin teet tipun ja kukon:

  • Aseta tipun/ kukon jalat pöydälle ja paina styroxmuna jalkoihin paikalleen. Paina sitten pää ja pyrstö paikalleen. Ota metalliosat pois styroxista, laita niihin liimaa ja paina takaisin paikalleen, anna kuivua hieman.
  • Levitä liimaa pieni alue kerrallaan styroxin pintaan ja paina mosaiikkipalat paikalleen. Vältä liiman joutumista palojen pintaan ja sormiin. Jätä paloihin n. 1-2 mm välit ja anna työn kuivua yön yli, mikäli saumaat sen.

Näin saumaat tipun/ kukon: 

  • Käytä saumatessasi suojakäsineitä ja hengityssuojainta.
  • Sekoita n. 100 g saumalaastijauhetta ja vesi, n. 0,4 dl, huolellisesti puuromaiseksi, anna tekeytyä 2-3 minuuttia, sekoita uudelleen ja levitä seos mosaiikkipalojen päälle joka kohtaan 
  • Anna kuivahtaa muutama minuutti ja pyyhi työn pinta pyörivin liikkein kostealla sienellä tai rievulla. Tämä tiivistää ja tasoittaa saumalaastin.
  • Anna kuivahtaa vielä muutama minuutti ja puhdista pinta lopuksi kuivalla ja pehmeällä rievulla. Anna työn kuivua vielä muutama tunti. Heitä mahdollinen, yli jäänyt saumalaasti sekajätteeseen, ei viemäriin. 


Mosaiikkimunat


Voit tehdä upeita mosaiikkimunia päällystämällä joko ripustettavia, läpikuultavia muovimunia tai styroxmunia. Muovimuniin käy hyvin materiaaliksi läpikuultava akryylimosaiikki, toisessa kuvassa käytetty Ottoman-mosaiikkia sekä Lilliput-helmiä, vain munan yläosa on päällystetty, joten sisällä olevat makeiset näkyvät hauskasti. 

Läpikuultava ripustettava pääsiäismuna

Kuvien munat on päällystetty akryylimosaiikeilla ja MiniNuggets-helmillä, menekki yhteen munaan:

Näin teet läpikuultavan munan:

1. Levitä liimaa ohuelti toisen puolen saumaan ja paina palat kiinni, anna kuivua.

2. Laita esim. maalarin teippiä munan keskelle vaakatasoon, näin voit helposti liimata mosaiikkipalat suoraan.

3. Aloita palojen liimaaminen teipin yläpuolelta. Levitä liimaa vain pieni alue kerrallaan ja paina palat liimaan. Vältä liiman joutumista palojen päälle ja ihokosketusta.

4. Kun työ on edennyt kohti munan päätä n. 5 kerrosta, aloita palojen viistoaminen hieman molemmista reunoista lasisaksilla tai (vanhoilla) keittiösaksilla. Näin palat asettuvat paremmin. Kun olet liimannut palat kokonaan toiseen päähän asti, anna työn kuivua ja liimaa sitten palat toiseen päähän. 

5. Kun työ on kuivunut kunnolla, pujota lopuksi kaunis nauha ripustamista varten.


Lasimosaiikeilla päällystetty pääsiäismuna

Tarvitset pääsiäismunaan:

Pst! Valikoimastamme löydät 8-30 cm kokoisia styroxmunia! Voit askarrella eri kokoisia munia asetelmaksi.


Näin teet pääsiäismunan:

1. Aloita palojen liimaaminen munan keskeltä. Jätä palojen väliin n. 2 mm välit ja levitä liimaa vain pieni alue kerrallaan styroxpohjaan. Vältä liiman joutumista sormiin ja palojen päälle. Liimaa ensin neliöt kolmeen riviin ja sitten toiset softglass-palat munan toiseen päähän. Anna kuivua hetki ja liimaa sitten softglass-palat toiseen päähän. Anna työn kuivua hyvin. Saumaa seuraavana päivänä.

2. Sekoita saumalaastijauhe ja vesi muussimaiseksi saumalaastin ohjeen mukaan ja levitä se työn pintaan huolellisesti joka kohtaan kumilastalla tai käsin. Käytä saumatessa aina suojakäsineitä.

3. Anna saumalaastin kuivua n. 5 minuuttia ja pyyhi pinta sitten kosteahkolla sienellä pyörivin liikkein. Tämä käsittely tasoittaa ja tiivistää saumalaastin. Anna kuivua n. 5 min.

4. Puhdista hieman kuivunut mosaiikin pinta lopuksi kuivalla, pehmeällä rievulla. Heitä mahdollinen, yli jäänyt saumalaasti sekajätteeseen, ei viemäriin. Alapuolella vielä muutama mosaiikkimuna inspiraatiokuvaksi!Viimeistele mosaiikkimunat ja pääsiäisasetelmat söpöillä pikkufiguureilla ja koristeilla!

Liimaa pupuja, kukkoja ja kanoja mosaiikkimunien päälle tai asettele rairuohon sekaan. Nämä kaikki ihanat koristeet löydät Pääsiäisaskartelu-tuoteryhmästä.


Hauskoja askarteluhetkiä! 

Ohjeet ja kuvat:

MosaiikkiMyymälä 2021 © 

Comments

Sign in in order to write a comment